ГоловнаСуспільствоЖиття

У 13 областях України аграрії перекрили дороги, протестуючи проти продажу землі

Акції проходять під гаслом "Ні розпродажу України".

Фото: facebook.com/agrarna.rada.ua/

У кількох областях України в понеділок, 11 листопада, почалися мітинги аграріїв проти скасування мораторію на продаж землі. Учасники протестів перекрили дороги, скандуючи гасло "Ні розпродажу України".

До масштабної акції приєдналися сільгоспвиробники в 13 областях: Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській і Львівській. Про це повідомили на сторінці Всеукраїнської аграрної ради у Facebook.

"Акція протесту #НіРозпродажуУкраїни почалася! На знак незгоди з цинічними діями влади в питанні земельної реформи аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни в 17 точках", - уточнили в аграрній раді.

Фото: facebook.com/agrarna.rada.ua/

У Черкаській області мітинг організували на дорогах М05 біля Жашкова і Е95 біля Умані, в Чернігівській - на трасі М01, в Тернопільській рух перекрили на дорозі М19, у Кіровоградській області - на автошляху М12 (за 10 км від міста Новоархангельськ), на Миколаївщині мітинг зібрався на трасі А14 і окружній дорозі біля Миколаєва, в Хмельницькій області мітингувальники приїхали на трасу Е50, на Житомирщині протест зібрався на автошляху М21, в Одеській області - на трасі М05, в Полтавській - на М03 (біля села Мар'янівка та с. Чутове). На Волині акція зібралася на автодорозі М19, в Рівненській області мітинг зібрався біля села Дядьковичі на дорозі М06, у Львівській - на трасі Н17, біля села Малі Підліски. Найбільше доріг перекрили у Вінницькій області, де мітинги почалися відразу в трьох місцях: на дорозі Р36 у смт Шпиків, а також біля с. Писарівка та с. Махнівка.

На оприлюднених у соцмережі записах видно, що учасники протестів приїжджали на тракторах і вантажівках, а пішоходи перекривали рух для транспорту, безупинно курсуючи по переходах.

Фото: facebook.com/agrarna.rada.ua/

Нагадаємо, що у вересні президент Володимир Зеленський доручив Кабміну до жовтня розробити законопроєкт про продаж землі сільськогосподарського призначення і запустити ринок землі до кінця року.

18 жовтня аграрний комітет парламенту за десять хвилин рекомендував Раді прийняти в першому читанні законопроєкт про продаж землі в редакції депутатів. 30 жовтня комітет Верховної Ради з питань аграрної політики зі скандалом залишив чинною рекомендацію прийняти закон про продаж землі іноземцям з 2024 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram