ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін звільнив призначеного при Супрун держсекретаря МОЗ

Його обов'язки поклали на людину, що прийшла кілька тижнів тому.

Кабмін звільнив призначеного при Супрун держсекретаря МОЗ
Фото: Lb.ua

Кабінет міністрів звільнив державного секретаря Міністерства охорони здоров'я Артема Янчука, який був призначений при Уляні Супрун.

Про це повідомила сама Супрун.

"Щойно на закритому засіданні уряду Зоряна Скалецька з голосу подала питання про звільнення державного секретаря Міністерства охорони здоров'я України Артема Янчука, який від середи перебуває в декретній відпустці, і покладання його обов'язків на Інну Солодку. По суті уряд сьогодні звільнив чоловіка, який перебуває в декретній відпустці й доглядає за трьома дітьми і зробили це без будь-якого попередження, як боягузи", - йдеться у фейсбуці Супрун.

Янчук поклав свої обов'язки на гендиректора директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірину Литовченко, але Кабмін призначив т.в.о. держсекретаря Інну Солодку.

Супрун зазначила, що Солодка прийшла в МОЗ кілька тижнів тому, а раніше очолювала юридичний департамент Дкржгеокадастра. Це колишня колега Андрія Пивоварова, голови юридичної служби МОЗ при Раїсі Богатирьовій.

Ексміністр написала, що звільнення Янчука було проведено "в супертаємному режимі з порушенням законодавства", і вона тепер не знає, як "цю сумну групу осіб" можна називати "урядом технократів".

Ірина Литовченко, яка мала виконувати обов'язки держсекретаря, підтвердила звільнення Янчука.

Нагадаємо, що з МОЗ видавлюють людей, які були найняті при Супрун.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram