ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Олена Зеленська виступила на Конгресі педіатрів

Перша леді вирішила просувати проєкти з поліпшення дитячого харчування у школах і дитсадках.

Олена Зеленська виступила на Конгресі педіатрів
Елена Зеленская
Фото: president.gov.ua

Дружина Президента України Олена Зеленська виступила на відкритті XIV Конгресу педіатрів України, присвяченого темі "Актуальні проблеми педіатрії".

Про це повідомляється на сайті Президента.

"Як зрозуміти, що твоє існування у суспільстві необхідне? Мені здається, тільки лікар може сказати собі у будь-який день свого життя, що прожив його не дарма. Щодня кожен з вас або рятує життя, або допомагає позбутися болю", - сказала перша леді України.

Вона звернула увагу на важливість психологічного комфорту і підтримки дітей під час лікування. Зеленська зазначила, що лікування неможливе без емоційної складової, контакту і оптимістичного погляду - особливо коли мова йде про дітей.

У своєму виступі вона підкреслила, що як дружина Президента планує особливо підтримувати і розвивати окремі напрямки педіатрії і приділяти увагу здоров'ю майбутніх поколінь. Зокрема, вона повідомила, що просуватиме проєкти щодо поліпшення дитячого харчування та пропаганди здорового і збалансованого харчування у школах і дитячих садах.

"Минулого тижня у нас відбулася перша зустріч з представниками органів державної влади, які повинні приєднатися до дій заради змін у системі шкільного харчування, - міністрами, представниками профільного комітету Верховної Ради з освіти, Держспоживслужби і експертами з дитячого харчування. Зустріч пройшла у форматі круглого столу, і ми зрозуміли, що ця тема дуже усіх зацікавила. У нас вже є перший план дій", - розповіла Олена Зеленська.

Дружина Президента висловила надію на підтримку педіатрів у популяризації ідеї здорового харчування для дітей серед батьків і пацієнтів.

Після виступу Олени Зеленської Юрій Антипкін, директор Інституту педіатрії, акушерства і гінекології, закликав розробити разом з нею програму профілактичної підтримки дітей і реалізувати цей план під її патронатом.

Нагадаємо, цього року син президентського подружжя, шестирічний Кирило, став першокласником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram