ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Відомий противник щеплень претендує на посаду заступника міністра охорони здоров'я

Журналіст Сергій Дібров виступає за вільну відмову від щеплень.

Відомий противник щеплень претендує на посаду заступника міністра охорони здоров'я
Сергей Дибров
Фото: facebook/Сергей Дибров

Одеський журналіст Сергій Дібров, який є одним з найвідоміших представників руху "проти щеплень" в Україні, претендує на пост заступника міністра охорони здоров'я.

Про це свідчить його декларація, оприлюднена у публічному реєстрі НАЗК.

У своїх публікаціях та інтерв'ю він розповідає, що його дитині у 2001 році зробили щеплення без відома батьків, незважаючи на наявність протипоказань до вакцинації, що призвело до проблем зі здоров'ям.

Однак запеклим противником вакцин він став тільки у 2009 році, коли народилася його друга дитина. "Я почав заглиблюватися - спочатку КаКа, ВООЗ, ЮНІСЕФ та мозівськи кухня, потім інші вірусні інфекції та маніпуляції зі статистикою, потім - інші нюанси і непривабливі сторони щеплень", - писав він у колонці для "Думської". В результаті другій дитині Дібров не став робити щеплення.

"Особисто я вважаю право на вільну відмову від щеплення одним зі способів захисту права на життя. І будь-яке обмеження цього права - відповідно, обмеженням права на життя", - написав він нещодавно у фейсбуці, виступаючи на підтримку акції противників щеплень біля Офісу Президента.

Оновлення 12.40. Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька в коментарі Українській правді сказала, що вона не знає Діброва і ніколи з ним не говорила. 

Дібров також є одним із засновників "Групи 2 травня", яка займалася паралельним розслідуванням подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька стверджувала, що вакцинація буде одним із пріоритетів її роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram