ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нова голова МОЗ розповіла, що робитиме передусім

Скалецька озвучила три ключові напрямки.

Нова голова МОЗ розповіла, що робитиме передусім
Зоряна Скалецкая
Фото: Lb.ua

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька провела першу пресконференцію, на якій озвучила пріоритетні напрямки своєї роботи.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Скалецька озвучила три ключові напрямки: епідеміологічна безпека, доступна медична допомога в регіонах і вакцинація - як дітей, так і дорослих.

"Ми повинні розробити порядок реагування на інфекційні спалахи... На цей момент така єдина процедура відсутня", - зазначила міністр.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Також серед пріоритетних завдань Скалецька назвала забезпечення доступу до первинної медичної допомоги: "Щоб її отримали всі громадяни, а не тільки 28 млн (саме 28 млн людей підписали декларації з лікарями, - ред.)".

Міністр звернула увагу на те, що в деяких населених пунктах немає лікарів, з якими можна підписати декларації.

"Для цього потрібно придумати, як організувати роботу лікаря, який міг би приїжджати в ті населені пункти, де таких лікарів немає... Заплановано перепис населення, який повинен допомогти зробити висновки, скільком людям така допомога необхідна, - сказала Скалецька. - Існує проблема фізичної доступності. Ми будемо говорити з місцевою владою про те, що є проблеми з доступністю".

Також глава МОЗ відзначила як важливе завдання забезпечення вакцини для дорослих.

"Попередній уряд зробив багато для того, щоб в Україні були всі вакцини (для дітей, - ред.). Тепер ми повинні зробити все, щоб вакцини могли отримати і дорослі", - сказала вона.

Нагадаємо, 2018 року в Україні почалася медична реформа, поки що зміни торкнулися тільки первинної медичної допомоги (терапевти, сімейні лікарі, педіатри).

З 2020 року системні зміни почнуться на рівні поліклінік і лікарень по всій країні. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Хроніки медреформи. Рік потому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram