ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Міносвіти має намір врегулювати питання про недопуск до шкіл невакцинованих дітей

"Зараз думаємо, як це робити".

Міносвіти має намір врегулювати питання про недопуск до шкіл невакцинованих дітей
Фото: Depositphotos/kerkezz

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що спільно з комітетом ВР з питань здоров'я нації працюватиме над врегулюванням питання щодо недопуску невакцинованих дітей у школу. Про це вона розповіла у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"До нас звернувся комітет з питань охорони здоров'я, народний депутат Ольга Стефанишина, щоб ми якось разом налагодили співпрацю з питання недопуску невакцинованих дітей у школу. Зараз думаємо, як це робити", - сказала Новосад.

На її думку, у цьому процесі директори шкіл повинні бути "тією точкою входу, яка перевіряє і робить зріз по школі".

Водночас Новосад підкреслила, що поки складно сказати, чи буде покладено на директорів шкіл відповідальність за недопуск невакцинованих дітей до навчання.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховний Суд прийняв рішення на користь обов'язкової вакцинації. 14 серпня Міністерство охорони здоров'я і Міносвіти і науки підтвердили заборону на відвідування шкіл та дитсадків дітьми, що не були вакциновані згідно з національним календарем щеплень.

У МОЗ підкреслили, що в умовах спалаху кору невакціоновані члени колективу можуть становити небезпеку не тільки для інших дітей, але і їх сімей і вчителів.

22 серпня противники щеплень вийшли на мітинг до Офісу президента Володимира Зеленського. Вони заявили, що заборона суперечить їх праву вільного вибору.

Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський заявив, що у Києві не заборонятимуть невакцинованим дітям відвідувати школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram