ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ оновило Національний календар щеплень

Зміни вже набули чинності.

МОЗ оновило Національний календар щеплень
Фото: Макс Левин

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та міжнародної практики, Міністерство охорони здоров'я оновило Національний календар профілактичних щеплень.

Про це повідомила в.о. голови МОЗ Уляна Супрун у Фейсбуці.

"В Україні оновлено Національний календар профілактичних щеплень - відповідно до рекомендацій ВООЗ і міжнародної практики. Зміни вже набули чинності, тож якщо плануєте вакцинацію дитини - обов'язково ознайомтесь", - написала Супрун.

За її словами, від туберкульозу (БЦЖ) дітей будуть щеплювати 1 раз - на 3-5 добу життя, ревакцинацію в 7 років робити більше не потрібно.

Другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина буде отримувати не в перший місяць життя, а в другий. Супрун також зазначила, що щеплення робитимуть багатокомпонентною вакциною, яка даватиме захист відразу від кількох хвороб: гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

"Це допоможе зменшити кількість візитів на вакцинацію, зберегти більше часу для лікарів і батьків, а також зменшити рівень стресу мам, тат і дітей, адже навіть безболісні уколи не завжди даються легко", - пояснила Супрун.

Фото: facebook.com/ulanasuprun

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, у 2017 році не було зафіксовано жодної смерті від вакцин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram