ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступника мера Дніпра викрили у веденні бізнесу з комерсантом з Донецька

Чиновник підозрюється у привласненні 17 млн гривень, виділених на паспортизацію вулиць.

Заступника мера Дніпра викрили у веденні бізнесу з комерсантом з Донецька
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила одного із заступників мера Дніпра Бориса Філатова у веденні бізнесу з комерсантом з окупованого бойовиками Донецька.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2018 року посадовець уклав договори з директором приватного підприємства на виконання послуги з технічного обліку і паспортизації вулиць міста, на яких розташовані об'єкти критичної інфраструктури. Як з'ясувалося, роботи на стратегічно важливих для міста об'єктах виконувалися під керівництвом комерсанта, який зареєстрований і фактично проживає у Донецьку. За наявними даними, протягом 2014-2019 років на підконтрольну Україні територію він не в'їжджав і не звертався за оформленням відповідних перепусток", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку правоохоронці вилучили договори, додаткові угоди, зведені кошториси, підписані акти виконаних робіт і проведенні фінансово-господарських операцій з донецьким комерсантом. Крім того, було вилучено документи, що підтверджують факт отримання від Держказначейства майже 17 млн гривень, які потім були переведені на рахунки підприємства, зареєстрованого вже на підконтрольній Україні території.

У СБУ підкреслили, що отримані докази свідчать про те, що роботи з паспортизації вулиць виконавцем фактично не проводилися. При цьому використовувалися вже існуючі матеріали, отримані у підконтрольних міськраді комунальних підприємствах. Бюджетні кошти, перераховані фірмі, були виведені і привласнені фігурантами справи.

У рамках розпочатого кримінального провадження заступнику міста, а також двом керівникам структурних підрозділів мерії оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Триває документування протиправної діяльності інших посадових осіб, причетних до операції.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі затримали таксиста, який агітував пасажирів за "ідеї російської весни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram