ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області судитимуть лікаря, у якого помер пацієнт з переломом носа

Судово-медична експертна комісія підтвердила, що медична допомога не була надана у повному обсязі.

В Одеській області судитимуть лікаря, у якого помер пацієнт з переломом носа
Фото: themuslimvoice.net

Прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника відділення Білгород-Дністровської міськрайонної багатопрофільної лікарні, якого звинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків, в результаті чого помер пацієнт.

Про це повідомляється на сайті облпрокуратури.

"Встановлено, що у жовтні минулого року до лікарні доставили 48-річного чоловіка з переломом кісток носа. Через надання медичної допомоги не повною мірою пацієнт помер від асфіксії. Судово-медична експертна комісія в рамках слідства підтвердила, що медична допомога була надана не в повному обсязі", - підкреслюється у повідомленні.

Медику інкримінують ч.1 ст.140 Кримінального кодексу (невиконання або неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення права займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправних робіт на строк до двох років, обмеження або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, у травні в Київській області лікарі "швидкої" викинули п'яного хворого біля порога глави сільради. Через два дні хворий помер у реанімаційному відділенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram