ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ готовий до опалювального сезону на 97%

У місті проводять заміну старих тепломереж на нові.

Київ готовий до опалювального сезону на 97%
Фото: depositphotos/LCalek

Столиця готова до опалювального сезону на 97%. Про це під час брифінгу розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомив "Укрінформ".

"На сьогодні Київ готовий до запуску тепла. Загальна готовність - 97%. У першу чергу буде запускатися бюджетна сфера - готовність 100% станом на вчора", - зазначив Пантелеєв.

За його словами, київські ТЕЦ готові до запуску і повноцінної роботи в опалювальний сезон. Він також зазначив, що також у місті проводять заміну старих тепломереж на нові.

"Теплових мереж майже 3 тисячі кілометрів, теплові мережі будувалися 50-60 років тому, вони вичерпали свої ресурси. Основне завдання - це виявити найбкритичніші ділянки, за підсумками минулого опалювального сезону, і замінити їх на сучасні трубопроводи", - сказав Пантелеєв.

Нагадаємо, 12 вересня у "Нафтогазі" попередили киян про можливу затримку початку опалювального сезону у деяких мікрорайонах столиці через борги виробників. Чотирнадцять тепловиробників міста Києва не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах, встановлених державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram