ГоловнаСуспільствоЖиття

До Умані прибули вже 17 тисяч паломників-хасидів із 6 країн світу, - Нацполіція

Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі.

До Умані прибули вже 17 тисяч паломників-хасидів із 6 країн світу, - Нацполіція
Фото: npu.gov.ua

На сьогодні до Умані для святкування іудейського Нового року прибуло близько 17 тисяч паломників-хасидів із шести країн світу. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі.

Про це інформує пресслужба Національної поліції.

"Співробітники вибухотехнічної служби, спецпідрозділів, патрульної поліції, кінологи зі службовими собаками працюють цілодобово у дві зміни. В оперативному штабі є всі технічні можливості для контролю і гарантування безпеки під час заходів", - повідомив заступник глави Нацполіціі Олександр Фацевич.

Порядок в Умані забезпечують понад 550 українських поліцейських, які прибули в складі зведеного загону, і 20 співробітників поліції Держави Ізраїль.

"У районі несення служби розроблено 46 піших маршрутів, 17 стаціонарних постів, 10 контрольно-пропускних пунктів і 2 пункти візової підтримки. На час заходів у місці компактного перебування паломників перекрито рух", - повідомляють у Нацполіції.

Нагадаємо, хасиди всього світу зустрічатимуть Новий рік за іудейським календарем у період з 29 вересня по 1 жовтня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош ха-Шана відбуватимуться на могилі цадика Нахмана в Умані та в приміщенні місцевої синагоги.

Цьогоріч  в Умані очікують до 40 тисяч паломників.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram