ГоловнаСуспільствоЖиття

В Умані на іудейський Новий рік очікують до 40 тисяч паломників

Рош ха-Шана пройде цьогоріч з 23 вересня по 4 жовтня.

В Умані на іудейський Новий рік очікують до 40 тисяч паломників
Фото: Сергей Нужненко

Держслужба з надзвичайних ситуацій України розпочала підготовку до забезпечення безпеки в Умані в період святкування іудейського Нового року Рош ха-Шана у вересні-жовтні. Про це повідомила пресслужба відомства.

2 вересня голова служби Микола Чечоткін зустрівся з делегацією Ізраїлю на чолі з послом країни Джоелом Ліоном. За даними ДСНС, наприкінці вересня в Умані очікують до 40 тис. паломників з усього світу. Святкування пройде з 23 вересня по 4 жовтня, найбільш інтенсивне переміщення паломників відбуватиметься через Київ, Одесу та Вінницю.

"Особливу увагу буде зосереджено на організації безпеки паломників у місті Умань. Усі заходи будуть здійснюватися в тісній взаємодії з Національною поліцією України, місцевими органами влади, з організаторами заходу і консульством у місті Умані, а також представниками поліції Держави Ізраїль", - підкреслив Чечоткін.

Управління ДСНС у Черкаській області підготувало план реагування з урахуванням досвіду попередніх років. Стежити за пожежною та техногенною безпекою будуть 114 рятувальників.

"Працюватимуть стаціонарні пости на пожежних автомобілях, пересувні піші вартові, водолазно-рятувальний пост, а також прикриття основних маршрутів прибуття паломників до Умані постами на спеціальних аварійно-рятувальних автомобілях", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в 2018 році Умань відвідали більш ніж 28 тис. паломників.

Щорічно паломники збираються в Умані, оскільки тут похований засновник брацлавського (бресловського) хасидизму Раббі Нахман з Брацлава. Усі євреї, які сповідують хасидизм, вважають своїм обов'язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі Нахмана. Вони також вважають: якщо зустрінуть новий рік Рош ха-Шана біля його могили, то наступний рік буде щасливим для них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram