ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві чоловік намагався обікрасти Володимирський собор

Чоловікові загрожує до шести років позбавлення волі.

Учора ввечері, 26 вересня, у Києві поліцейські затримали чоловіка, який намагався вчинити крадіжку з Володимирського собору. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

«Увечері до Шевченківського управління поліції надійшла інформація, що невідомий намагався залізти до приміщення релігійної установи на бульварі Тараса Шевченка. Слідчо-оперативна група, яка прибула на виклик, задокументувала правопорушення і вилучила записи з камер відеоспостереження», - йдеться у повідомленні.

Охоронець собору розповів, що уночі він почув підозрілий шум і відразу включив світло. Він побачив незнайомця, який розбив вікно і намагався проникнути до приміщення. Після цього зловмисник зник.

Фото: kyiv.npu.gov.ua
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Співробітники карного розшуку встановили і затримали підозрюваного. Ним виявився 30-річний чоловік, неодноразово раніше судимий за крадіжки й зберігання наркотиків.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 (замах на крадіжку) КК України. Чоловіка повідомлено про підозру, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора також у селищі Рокитне на Київщині чоловік пограбував церкву, після чого викрав чужий мопед і зник. Зараз підозрюваний перебуває під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram