ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі збільшилася кількість випадків підривів людей і техніки поза межами ведення бойових дій

Командування Об'єднаних сил нагадує про дотримання заходів мінної безпеки.

На Донбасі збільшилася кількість випадків підривів людей і техніки поза межами ведення бойових дій
Фото: facebook.com/YuriiHarbuz

Командування Об'єднаних сил повідомляє про збільшення випадків підривів на невстановлених вибухових пристроях людей і техніки в районах розташованих поза межами ведення бойових дій. Зокрема, під час проходження неперевіреними маршрутами руху, повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Зокрема, від вибуху НВП у районі населеного пункту Новотроїцьке постраждав громадянин України 1995 р.н. Потерпілому надано медичну допомогу і його евакуювали до лікарні ім. І. Мечникова в Дніпро", - йдеться в повідомленні.

Крім того, під час переміщення в районі населеного пункту Майорськ через спрацювання невстановлених вибухових пристроїв отримали пошкодження БТР-70 і військова вантажівка КрАЗ. Один військовослужбовець отримав термічні опіки. У важкому стані його доставлено до лікувального закладу. Йому надається необхідна медична допомога.

У районі Новобахмутівки під час проходження на вантажному автомобілі КамАЗ через детонацію невідомого вибухового пристрою отримали травми двоє військовослужбовців Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил. Постраждалих госпіталізували.

Командування Об'єднаних сил нагадує про дотримання заходів мінної безпеки, обов'язкових для цивільних осіб і військовослужбовців під час переміщення пішки або автомобільним транспортом у районах ведення бойових дій і поза ними.

"Нагадуємо, що в землі досі можуть бути не здетоновані боєприпаси або інші заздалегідь не виявлені вибухові пристрої, які можуть становити небезпеку для життя і здоров'я. Користуйтеся виключно перевіреними шляхами сполучення. Про всі підозрілі предмети повідомляйте представникам ООС", - відзначають у штабі.

Як повідомляли, в середині червня в Маріуполі відкрився Центр розмінування ДержНС. До завдань центру входить розмінування Донбасу, де тільки на підконтрольній території заміновано 7 тисяч квадратних кілометрів.

Нагадаємо, що, за експертними оцінками, на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram