ГоловнаПолітика

У Маріуполі відкрився Центр розмінування ДСНС

На відкриття приїхали Зеленський і Аваков.

У Маріуполі в суботу, 15 червня, відкрили Центр розмінування ДСНС України.

На відкриття приїхали президент Володимир Зеленський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін, повідомила прес-служба глави держави та прес-служба МВС.

Фото: president.gov.ua

Центр забезпечено 2 піротехнічними машинами важкого типу, 4 піротехнічними машинами легкого типу, 8 оперативно-піротехнічними машинами, водолазною оперативно-піротехнічною машиною, бульдозером на гусеничному ходу типу ІМР-2, засобами пошуку вибухонебезпечних предметів на глибині до півметра, до 3 метрів і до 6 метрів, комплектами дистанційного переміщення ВОП, засобами індивідуального захисту (бронешоломи, бронежилети, окуляри, тактичні костюми легкого типу і типу EOD-9), а також іншим спеціальним обладнанням для проведення піротехнічних робіт.

До завдань центру входить розмінування Донбасу, де лише на підконтрольній території заміновано територію в 7 тисяч квадратних кілометрів.

"Розмінування триватиме. Вас чекають тисячі гектарів. Я вам усім бажаю успіху, бережіть себе", - заявив Зеленський, оглянувши медико-санітарну частину Центру, а також частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування.

У залі управління інформацією Президент узяв участь у прямому включенні із села Бердянське, де співробітники ДСНС відновлюють будинки, постраждалі від артилерійських обстрілів.

Нагадаємо, що за експертними оцінками на розмінування Донбасу потрібно 10-15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram