ГоловнаПолітика

"Суд" у Криму оштрафував капітана українського судна ЯМК-0041 і відпустив

З огляду на те, що Новицький кілька місяців після арешту перебував у СІЗО, він звільнений від покарання.

"Суд" у Криму оштрафував капітана українського судна ЯМК-0041 і відпустив
Фото: primechaniya.ru

Суд в окупованому Росією Севастополі оголосив вирок Віктору Новицькому - капітану українського судна "ЯМК-0041", затриманому рік тому за нібито незаконний промисел риби.

Моряка визнали винним у незаконному видобутку біоресурсів і призначили йому штраф у розмірі 550 тисяч рублів (205 тисяч гривень), передає Интерфакс.

"Однак суд одразу звільнив Новицького від виплати з урахуванням його тримання під вартою з 11 травня по 1 листопада 2018 року. Запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд для Новицького скасовано, цивільний позов прокурора Севастополя на захист інтересів РФ задоволено", - йдеться в повідомленні.

Про затримання українського судна в Криму стало відомо 4 травня 2018 року. Держмитслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. На борту перебувало 5 членів екіпажу.

Капітан судна, Віктор Новицький, був заарештований. Російська влада заявляла, що йому загрожує до 5 років позбавлення волі. За словами адвоката, екіпаж "ЯМК-0041" утримували в нелюдських умовах, а один з рибалок намагався повіситися.

Останні кілька місяців Новицький перебував під підпискою про невиїзд і жив на території окупованого Криму в орендованій квартирі.

Водночас уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова стверджувала, що сімох українських моряків з "ЯМК-0041" нібито обміняли на сімох моряків кримського риболовецького судна "Норд", затриманих 25 березня в Азовському морі.

У Державній прикордонній службі України заявили, що Росія створила ілюзію обміну моряків, бо моряків з кримського судна "Норд" ніхто не затримував в Україні і вони могли у будь-який час виїхати в окупований Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram