ГоловнаПолітика

Яценюк про заяви Бойка і Медведчука щодо знижок на газ: У нас вже були "знижки"... В результаті ми втратили Крим

"Вони поїхали привезти знижку 25% на газ. Можна без знижок?"

Яценюк про заяви Бойка і Медведчука щодо знижок на газ: У нас вже були "знижки"... В результаті ми втратили Крим

Лідер "Народного Фронту" Арсеній Яценюк прокоментував заяви Юрія Бойка та Віктора Медведчука про те, що вони досягли домовленостей про знижку на газ у Росії.

Про це Яценюк розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Вони поїхали привезти знижку 25% на газ. Можна без знижок? Ми вже мали "знижку" на газ від Росії за Харківськими угодами. В результаті цього ми втратили Крим, адже Росія поставила тоді умову - продовження перебування російської військової бази Чорноморського флоту на території України... Відомі "рятувальники України" Бойко і Медведчук вкотре поїхали в РФ. Тому що їхній попередній візит до Медведєва додав їм 1 або 2% рейтингу", - зазначив він.

Яценюк також розповів, що до 2014 року українські прем'єри і президенти "на Новий рік приїжджали не по ялинку, а під російський "Газпром", на колінах повзали там і випрошували газовий контракт".

"Ми сказали: ні, так більше не буде. тепер ми купуємо газ тільки у європейців, тільки за прозорою формулою, тільки за прозорою ціною", - наголосив лідер "НФ".

Яценюк згадав про свої переговори в 2014 році як глави уряду з керівником "Газпрому" Олексієм Міллером в Києві: "Я кажу: ми з вами все обов'язково підпишемо. Тільки ви спочатку поверніть гроші, які ми вам переплатили. А після цього ми з вами підпишемо нову угоду".

Після відмови, за його словами, він заявив Міллеру, що Україна судитиметься з "Газпромом" і виграє цей суд.

Яценюк нагадав, що в той час як прем'єр-міністр з командою "Нафтогазу" займався підготовкою позову в Стокгольмський арбітраж, він "вникав у всі ці деталі".

"Не вірили, що ми виграємо суд. А я вірив. Ми його виграли - 4 мільярди доларів. І ще й щодо транзитного контракту суд виграємо", - додав політик.

Нагадаємо, Бойко та Медведчук очолюють список колишніх "регіоналів", які йдуть на вибори до Верховної Ради від ОПЗЖ.

На початку червня вони поїхали в Санкт-Петербург, де зустрілися з Міллером. Після переговорів вони заявили, що "Газпром" готовий надати Україні знижку на газ - 25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram