ГоловнаСуспільствоЖиття

Капітана судна ЯМК-0041 випустили з СІЗО Сімферополя

Також відпустили двох моряків.

Капітана судна ЯМК-0041 випустили з СІЗО Сімферополя
ЯМК-0041
Фото: primechaniya.ru

Капітана українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького випустили з СІЗО Сімферополя під підписку про невиїзд.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на кримські та російські ЗМІ й на "уповноваженого з прав людини" в Криму Людмилу Лубіну.

За її словами, з СІЗО звільнили ще двох моряків, їхні імена не уточнюють.

"Капітана і двох моряків випустили з СІЗО після звернення омбудсменів у слідчі органи омбудсменів. Зверталася я і віце-президент Європейського інституту омбудсмена Ніна Карпачова, щоб було легше вести переговори про обмін на капітана «Норду» Володимира Горбенка", - розповіла Лубіна.

Нагадаємо, 4 травня ФСБ Росії затримала українське риболовецьке судно ЯМК-0041 з припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут. П'ятьох членів екіпажу доставили до Криму. Капітана судна Віктора Новицького заарештували. Російська влада заявляла, що йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Міністерство закордонних справ України надіслало російській стороні ноту протесту, а прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактами захоплення українського судна, а також незаконного позбавлення волі членів його екіпажу.

30 жовтня РФ відпустила сімох затриманих українських моряків, яких незаконно утримували в Криму з травня. Йдеться про трьох членів екіпажу судна ЯМК-0041 - Сергія Калиниченка, Олега Блока та Руслана Скрипника, і чотирьох членів екіпажу судна ЯОД 21-05 - Олександра Лисенюка, Геннадія Онгурова, Олега Іващенка та В'ячеслава Івасенка.

Цього ж дня затримані в Азовському морі члени екіпажу судна "Норд" повернулися до Криму

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram