ГоловнаСуспільствоЖиття

В Ірані затримали українського мандрівника за підозрою у шпигунстві

Харків'янина Артема Суріна затримали в Ердекані.

В Ірані затримали громадянина України Артема Суріна, який здійснював навколосвітню подорож. Про це повідомив сам Сурін, інформацію підтвердив ексрадник голови СБУ, дипломат Маркіян Лубківський на своїй сторінці у фейсбуці.

"Затримали за наявність дрона, тримали в поліцейській дільниці, потім суд за пів години постановив заарештувати. Перекладача немає, хотіли змусити підписати папери в суді, не дав. Підписував мене якийсь водій. Шиють шпигунство", - написав Сурін.

Відомо, що Суріна затримали в місті Ердекані.

Питанням звільнення українця вже займається Департамент МЗС країн Азійсько-Тихоокеанського регіону. Лубківський закликав підключитися до процесу Офіс президента і в.о. голови Міністерства закордонних справ України Олену Зеркаль.

"Звертаюся до всіх колег у МЗС - треба допомогти нашому співвітчизникові мандрівникові Артему Суріну, який здійснює навколосвітню подорож! Його затримали в Ірані за використання дрона", - написав Лубківський.

Нагадаємо, наприкінці червня США ввели нові санкції стосовно Ірану, в тому числі через перевищення встановлених норм збагачення урану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram