ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

З початку року в Україні від грипу померли п'ятеро людей

З початку цього епідсезону померли 13 хворих.

З початку року в Україні від грипу померли п'ятеро людей
Фото: http://kh.vgorode.ua

З початку року в Україні від ускладнень, спричинених вірусом грипу типу "А", померли п'ять осіб.

Про це повідомляють на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ.

Усього з початку цього епідсезону (жовтень 2018 роки) від грипу померли 13 осіб.

"З 1 жовтня 2018-го до 6 січня 2019-го в Україні зареєстровано 2 439 032 осіб, хворих на грип і ГРВІ. Зараз епідемічні пороги перевищено у двох областях: Київській (на 2,8%) і Житомирській (на 7%). Загалом по Україні захворюваність на 17,6% менша від епідпорогу", - йдеться в повідомленні.

У ЦГЗ нагадують, що грип - це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Грип легко передається від людини до людини, переважно через кашель, чхання або близький контакт. Його симптоми виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

"Центр громадського здоров'я рекомендує при перших симптомах звертатися до лікаря, адже самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я, а несвоєчасне виявлення грипу може призвести до тяжких ускладнень і навіть смерті хворого", - наголошено в повідомленні.

Фахівці також радять зробити щеплення від грипу, навіть посеред епідсезону.

"Також сезон захворюваності на грип і ГРВІ не є причиною відмовлятися від планової вакцинації проти інших захворювань - для відстрочки щеплення повинні бути чітко визначені протипоказання щодо введення тієї чи іншої вакцини", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, цього року в Україні циркулюють три штами грипу: "Сінгапур", "Мічиган" і "Колорадо". За даними Міністерства охорони здоров'я, епідемічного порогу захворюваності на грип і ГРВІ досягнуто в дев'яти областях, проте це ще не пік епідемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram