ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун анонсувала кампанію з вакцинації від кору в школах Львівської області

У 2018 році в Україні від ускладнень кору померли шістнадцять осіб

Супрун анонсувала кампанію з вакцинації від кору в школах Львівської області
Фото: Детский фонд ООН (ЮНИСЕФ) в Украине

У лютому в школах Львівської області пройде спеціальна кампанія з вакцинації дітей від 6 до 18 років проти кору, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

За словами виконувачки обов'язків міністра Уляни Супрун, Львівська область є лідером в Україні за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір. Водночас регіон - один з антилідерів за рівнем охоплення щепленнями проти кору.

"З другої половини лютого протягом кількох тижнів ми зручно і безпечно для всіх проведемо щеплення дітей від 6 до 18 років в організованих колективах - школах, за обов'язкової умови - згоди батьків. Ми не повинні залишити незахищеним жодної дитини серед 20 тисяч школярів Львова та Львівської області, які досі не мають необхідних щеплень", - заявив гендиректор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта.

Нагадаємо, в 2018 році в Україні на кір захворіли 54 тисячі 481 осіб - 20 тисяч 204 дорослих і 34 тисячі 277 дітей. Від ускладнень кору померли шістнадцять осіб: дванадцять дітей і четверо дорослих.

Щеплення - єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо в регіоні зафіксовано спалах захворюваності, зазначили в МОЗ.

Епідемія кору триває в Україні вже понад рік. Досі рекордним за кількістю хворих був 2006 рік: тоді на вірус перехворіли понад 42 тис. українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram