ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На Оболоні в Києві запровадили карантин через кошеня, що загинуло від сказу

Про незвичну поведінку тварин слід повідомляти до ветслужби.

На Оболоні в Києві запровадили карантин через кошеня, що загинуло від сказу
Фото: dnipr.kievcity.gov.ua

В Оболонському районі Києва введено частковий карантин зі сказу через загибель кошеняти. Про це повідомляє прес-служба Оболонської райадміністрації.

Заразну тварину знайшли на вул. Полярній, 20д.

Карантин введено на території, обмеженій вулицями: Богатирською, Полярною, П. Калнишевського, Сім'ї Шовкопляса, та прилеглій зоні. Карантинні заходи скасовуються через 60 днів після виявлення останнього випадку сказу в зоні.

Домашніх тварин, які мешкають у цьому районі, необхідно прищепити від сказу.

У разі укусу будь-якої тварини слід промити рану великою кількістю мильної води, краї рани змастити 70-градусним спиртом або 5% розчином йоду, накласти асептичну суху пов'язку і негайно звернутися до лікаря.

На території Оболонського району в разі укусу тварини жителі можуть звернутися до травмпунктів на вул. Кондратюка, 8 (клінічна лікарня №8) і на вул. Богатирська, 30 (дитяча клінічна лікарня №1).  

У разі виявлення незвичайної поведінки, захворювання або загибелі тварин, особливо бездомних і диких, необхідно повідомити в КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» (вул. Електротехнічна, 5а, м.Київ, 02660, тел. 366-64-00, 073- 045- 54-91) і Головне управління Держпродспоживслужби в Києві (вул. Волинська, 12, м.Київ, 245-78-02).

Нагадаємо, цього року Україна закупила понад 39 тис. доз вакцин для профілактики сказу, які Міністерство охорони здоров'я вже передало в регіони.

Сказ - це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Джерелом вірусу є різні хижі та домашні тварини. Вірус передається від хворих тварин через укус або ослинення шкіри, особливо якщо на ній є мікротравми.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram