ГоловнаПолітика

Приватній компанії було зручно списувати кошти, кілька разів "латати" труби, - Прокопів про конфлікт з "Нафтогазом"

"Ніхто з депутатів інших фракцій не запропонував альтернативи" для виходу із ситуації.

Приватній компанії було зручно списувати кошти, кілька разів "латати" труби, - Прокопів про конфлікт з "Нафтогазом"
Фото: Макс Требухов

Київська влада свідомо пішла на конфлікт із "Нафтогазом". Про це в інтерв'ю LB.ua сказав секретар Київради Володимир Прокопів.

"Місто було ініціатором "війни" з "Нафтогазом". Якби ми не почали її, ніхто не дізнався б про цю ситуацію", - заявив він.

"Нафтогаз" сказав: підпишіть документ про визнання боргу "Київенерго" на суму близько 5 млрд грн. Якби мер пішов і тихенько підписав, то наступного дня була б гаряча вода, мир і спокій. Але ця ситуація суперечила здоровому глузду. Ба більше, виплатити таку суму було б дуже болісно для бюджету. Тому ми пішли на "війну", відсутність гарячої води, втрату рейтингів, витрати коштів із міського бюджету на створення комунального підприємства тощо", - сказав Прокопів.

За його словами, "ніхто з депутатів інших фракцій не запропонував альтернативи" для виходу із ситуації. Нагадаємо, КП "Київтеплоенерго" довго не могло підписати договір на постачання газу з "Нафтогазом" за відмову брати на себе накопичені "Київенерго" борги. 9 жовтня три компанії підписали мирову угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram