ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ назвало три штами вірусу грипу наступного епідсезону

Вакцини будуть доступні в аптеках протягом місяця.

МОЗ назвало три штами вірусу грипу наступного епідсезону
Фото: Макс Требухов

В Україні під час нового епідемічного сезону будуть циркулювати три штами вірусу грипу: "Мічиган", "Сінгапур" і "Колорадо".

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Епідсезон захворюваності на грип почнеться з жовтня 2018 року і триватиме до травня 2019 року. Згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусами, які будуть циркулювати в Україні, є: вірус, подібний A/Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09; вірус, подібний A/Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2) і вірус, подібний B/Colorado / 06/2017", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що вже перереєстровані вакцини відповідного складу проти грипу.

"Для епідсезону 2018-2019 років в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них вже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали з третьої вакцини перебувають на розгляді в Державному експертному центрі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кожен зможе придбати вакцину в аптеці за свій рахунок і зробити відповідне щеплення.

Вакцини будуть доступні в аптеках протягом місяця.

Згідно зі статистикою, в Україні щороку реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких становлять захворювання на грип та ГРВІ. У той же час вакцинація проти грипу залишається дуже низькою.

"За попередні три епідсезони рівень щеплень серед загального населення становив близько 0,5%. Хоча саме вакцинація є найнадійнішим методом профілактики захворювання і попередження його важких ускладнень", - наголосив гендиректор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта.

Нагадаємо, в минулому сезоні в Україні циркулювали три штами грипу: "Гонконг", "Брісбен" і новий "Мічиган".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram