ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Інститут раку вирішив судитися з ЦПК через публікацію про лікаря Губарєву

"Коротко аналізуючи статтю, я хочу сказати, що з приводу клінічних досліджень - це абсолютний фейк".  

Інститут раку вирішив судитися з ЦПК через публікацію про лікаря Губарєву
Фото: unci.org.ua

Інститут раку вирішив подати до суду на Центр протидії корупції.

 Саме ця організація зчинила скандал навколо Інституту своєю публікацією під назвою "Лікаря з Інституту раку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО, повернули на роботу й підвищили".

Директор Інституту Олена Колесник стверджує, що ЦПК запустив фейк. "Губарєва Анна не була відновлена жодного разу на посаді лікаря онкогематолога. Вона не була підвищена, чи не була відновлена", - заявила директор Інституту у відеозверненні, що оприлюднене на сайті медичного закладу.

Колесник заявила, що 16 липня, вже після звільнення, з Губарєвою підписали короткостроковий контракт для завершення наукової роботи, яку вона веде. 13 серпня він був достроково розірваний.

Посада в етичній комісії, до якої була включена Губарєва, не є підвищенням, наполягає директор Інституту. 14 серпня її виключили зі складу цієї комісії.

 "Коротко аналізуючи статтю Олександри Устинової, я хочу сказати, що з приводу клінічних досліджень - це абсолютний фейк... Шановні члени ЦПК, цього разу ми готуємо судові позови за честь і гідність лікарів, честь і гідність Національного інституту раку", - заявила Колесник.

 Нагадаємо, що Губарєва прославилася в червні 2018 року після відмови лікувати ветерана АТО.

 1 червня учасник антитерористичної операції Віталій Драган, у якого діагностували пухлину лімфатичної системи, звернувся до поліклініки Національного інституту раку. Губарєва, до якої він потрапив на прийом, відмовилася лікувати його через те, що на він, за її словами, "вбивав на Сході братський народ".

Після службової перевірки лікаря Губарєву звільнили з посади.

13 серпня ЦПК заявив, що Губарєва повернулася на посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram