ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Сімейного лікаря обрав кожен третій українець, - МОЗ

Декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами підписали 14,8 млн українців.

На сьогодні вже 14,8 млн українців підписали декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, в деяких регіонах результат ще вищий. Так, 56% жителів Вінницької області вже вибрали своїх сімейних лікарів. Наступні серед лідерів - Полтавська, Харківська та Хмельницька області. У цих регіонах навіть не кожен третій, а майже кожен другий вже має свого лікаря.

Супрун закликала тих, хто ще не вибрав свого лікаря, зробити це "як в комунальних медустановах, так і в приватних клініках".

"Власний лікар - must have для здорового і довгого життя. Послуги у нього, базові аналізи, вакцинація, профілактичні обстеження оплачує Національна служба здоров'я України, а отже вони абсолютно безкоштовні для кожного", - написала в.о. голови МОЗ на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, перший етап медичної реформи - кампанія "Лікар для кожної сім'ї", тобто можливість вибирати собі сімейного лікаря без прив'язки до місця прописки - почалася 2 квітня. Лікарі можуть обслуговувати певну кількість пацієнтів: сімейний лікар - 1800, терапевт - 2000, педіатр - 900.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram