ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Причиною отруєння людей на весіллі у Волинській області названа сальмонела

У лікарні залишається 10 осіб з 22 постраждалих.

Причиною отруєння людей на весіллі у Волинській області названа сальмонела
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Причиною масового отруєння людей на весіллі в готельно-ресторанному комплексі "Садиба на Джерелах" в Ківерцівському районі Волинської області стала сальмонела.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я. "Під час епідеміологічного розслідування проведено бактеріологічне обстеження харчоблоку, продуктів харчування, питної води, а також працівників ресторанного закладу. За результатами лабораторних досліджень, в одній пробі виявлено сальмонелу і бактерії групи кишкової палички на обладнанні в харчоблоці", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з ознаками гострої кишкової інфекції в медустанови звернулися 22 особи, з них 3 дітей. 10 хворих госпіталізовано в обласну інфекційну лікарню, решта хворих лікуються амбулаторно. Перебіг захворювання - легкого та середнього ступеня тяжкості.

Як повідомлялося, 17 осіб було госпіталізовано в Волинській області через отруєння на весіллі, у двох пацієнтів виявили сальмонельоз.

Раніше повідомлялося, що вісім людей потрапили до лікарні з підозрою на сальмонельоз в Чернігівській області.

Нагадаємо, за останній тиждень в Києві від отруєння шаурмою постраждали 93 особи. Держпродпотребслужба з'ясувала, що, хоча кияни і купували фаст-фуд в різних місцях, постачальник всюди був один і той же.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram