ГоловнаСуспільствоЖиття

Отруєння шаурмою у Києві: всі 93 постраждалих купували фаст-фуд у різних кіосках одного постачальника

Діяльність постачальника м'яса припинено.

Отруєння шаурмою у Києві: всі 93 постраждалих купували фаст-фуд у різних кіосках одного постачальника
Фото: Александр Рудоманов

Кількість киян, що отруїлися шаурмою, сягнула вже 93 осіб. Про це сьогодні повідомила Держпродспоживслужба.

Діагноз постраждалих - гостра кишкова інфекція. Незважаючи на те, що перші випадки отруєння були зафіксовані ще тиждень тому, на цю мить немає інформації про одужання отруєних.

Держпродспоживслужба повідомляє, що основні випадки отруєння зафіксовано біля станцій метро "Дарниця", "Поштова площа", "Харківська", "Лісова", а також на Борщагівці і на Оболонському проспекті.

В усі торгові точки неякісні продукти постачав один суб'єкт господарювання, який здійснював реалізацію шаурми. На сьогодні його діяльність припинено.

Читайте: У кожному п'ятому дитячому таборі виявлено порушення санітарних вимог

У зв'язку з масовим отруєнням та для попередження випадків захворювання гострою кишковою інфекцією Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві проводить моніторинг всіх торговельних точок продажу вуличної їжі із залученням спеціалістів Державної служби праці України, Головного управління Національної поліції, Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

Нагадаємо, за словами начальника ГУ Держпродспоживслужби Олега Рубана, такі масові отруєння у Києві не реєструвалися вже майже 10 років, оскільки перевірки суб'єктів господарювання проводилися щорічно і щоквартально, тоді як такі перевірки відбуваються раз на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram