ГоловнаСуспільствоЖиття

Невідомі напали на будинок журналістки ICTV Вікторії Сеник (оновлено)

Люди в камуфляжній формі намагалися вибити двері будинку, але втекли через галас, що його здійняли сусіди.

Невідомі напали на будинок журналістки ICTV Вікторії Сеник (оновлено)
Фото: Константин Стогний

Невідомі вчинили напад на будинок журналістки програми "Надзвичайні новини" телеканалу ICTV Вікторії Сеник. Про це написав ведучий програми Костянтин Стогній на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Скоєно напад на будинок, в якому проживає журналістка "Надзвичайних новин" і телеведуча Вікторія Сеник разом із батьками. Люди в камуфляжній формі перелізли через паркан і почали вибивати двері в будинку. Мама Вікторії і сусіди здійняли шум, викликали поліцію. Це сполохало нападників", - написав Стогній.

За його інформацією, наряд поліції, який прибув, не зміг затримати зловмисників - вони втекли на автомобілі. При цьому одного з нападників нібито впізнали - за попередніми даними, це  представник чеченського кримінального угруповання, який перебуває в розшуку.

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко закликав громадськість створити для цього випадку максимальний розголос. "Розраховуємо або на ефективне розслідування, або на надання охорони Вікторії", - написав Томіленко.

Це вже другий випадок чинення тиску на журналістку Сеник. Приблизно місяць тому невідомі вже атакували квартиру, яку вона орендує, де не взяли нічого цінного, що дозволило припустити, що метою злому було залякування і збір інформації. Про перебіг розслідування першого нападу на цей момент нічого не відомо.

Оновлення. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вторгнення в будинок журналістки Вікторії Сеник у Київській області. Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на спікера обласної поліції Миколу Жуковича. "Відкрито кримінальне провадження за статтею 162 Кримінального кодексу (порушення недоторканності житла)", - повідомив він.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні було скоєно напад на співробітницю мерії, громадську активістку Катерину Гандзюк - на неї вилили приблизно літр сірчаної кислоти. Жінку з хімічними опіками доставили на лікування в Київ. Сьогодні суд заарештував підозрюваного в нападі на Гандзюк на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram