ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція виявила сховані у вантажному поїзді 40 гранат

Боєприпаси перевозили у вагоні з порцеляновою глиною.

Поліція вилучила 40 гранат з вантажного вагона поїзда в Запорізькій області. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління поліції.

Працівники Більмакського відділення поліції спільно з працівниками станції "Камиш-Зоря" у вантажному вагоні поїзда, який перевозив фарфорову глину, виявили боєприпаси. На місце викликали працівників вибухотехнічного управління поліції в Запорізькій області.

Фото: zp.npu.gov.uа

Поліцейські вилучили 27 корпусів гранат "Ф-1", 44 запали УЗРГМ, 13 корпусів гранат "РГД-5", 1080 патронів калібру 5,45 мм, дві димові шашки "РГД-2Б".

Всього за дві доби запорізька поліція виявила та вилучила понад 1300 боєприпасів.

Все вилучене скеровано на дослідження в Запорізький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше у липні співробітники Служби безпеки заблокували незаконний збут зброї і боєприпасів у Дніпропетровській області. Правоохоронці встановили, що мешканець Нікополя скуповував зброю, зокрема незаконно вивезену із зони проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, реставрував її з метою подальшого продажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram