ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість отруєних шаурмою киян сягнула 39, вони їли в різних фаст-фудах (оновлено)

Точку на "Дарниці" закрили, на Оболоні і Поштовій площі ще перевіряють.

Кількість отруєних шаурмою киян сягнула 39, вони їли в різних фаст-фудах (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

У Києві кількість постраждалих від отруєння шаурмою зросла до 39 осіб, остаточні дані з'являться в другій половині дня. Про це повідомив перший заступник начальника Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко, пише "Укрінформ".

За даними, зібраними Міністерством охорони здоров'я, до медиків звернулися 17 людей, які купили шаурму на Броварському проспекті біля метро "Дарниця" (госпіталізовано 16), 15 осіб після вживання шаурми біля річкового вокзалу на Поштовій площі (госпіталізовано 11) і троє після шаурми в МАФі на Оболонському проспекті.

Овчаренко повідомив, що кількість хворих в Оболонському районі, можливо, вища. "Йдеться про те, що динаміка ще може збільшуватися, може змінюватися локація, можливі інші точки, де споживали шаурму", - зазначив він. Держспоживслужба зазначає, що точки продажу шаурми працювали без дозвільних документів, не зареєстровані як оператор ринку і не виконували санітарних вимог.

"Ми цю інформацію надали поліції. Поліція порушила кримінальне провадження. Станом на 31 липня одна точка біля метро "Дарниця" була закрита й опечатана. Зараз на двох точках на Поштовій і Оболоні працюють наші фахівці, але я думаю, що ці точки також закрилися, адже розуміють, що накоїли лиха, і зараз ми не зможемо потрапити туди на перевірку, але Національна поліція в рамках кримінального провадження зможе викликати "горе-бізнесменів" і допитати", - сказав Овчаренко.

Оновлення. Кількість постраждалих від отруєння шаурмою сягнула 50 осіб, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держпроспоживслужбу. Список місць, де вживали фаст-фуд, доповнився торговою точкою біля метро "Лісова". На цей момент всі чотири МАФи закрито.

Нагадаємо, перші випадки отруєння в Києві зафіксували в понеділок, 30 липня. Учора кількість хворих подвоїлася. Стан усіх постраждалих, за даними медиків, - середньої тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram