ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікаря Інституту раку, яка відмовила ветерану АТО в пільговому лікуванні, звільнено вдруге

У МОЗ пообіцяли вжити заходів щодо кадрової політики керівництва інституту.

Лікаря Інституту раку, яка відмовила ветерану АТО в пільговому лікуванні, звільнено вдруге
Фото: nci.org.ua

Лікаря Національного інституту раку в Києві Анну Губарєву, яка повернулася на роботу після звільнення в наслідок відмови лікувати учасника АТО, звільнено вдруге.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Анна Губарєва, співробітниця Національного інституту раку, яка відмовила ветерану АТО в пільговому лікуванні, звільнена. Вдруге", - написала Супрун в фейсбуці.

Голова міністерства додала, що отримала офіційне роз'яснення від Інституту раку.

Як випливає з роз'яснення, відразу після викриття інциденту Губарєвої з ветераном, її звільнили з обох посад, які вона на той час займала - лікаря і науковця. Але з 17 по 31 липня вона була відновлена в науковій посаді, щоб дати можливість завершити наукову діяльність.

"Сьогодні з нею розірвали цей контракт достроково", - зазначила Супрун.

В.о. міністра охорони здоров'я заявила, що обурена тим фактом, що Губарєву взяли на роботу повторно, сподіваючись, що ніхто не помітить, і звільнили раптом в результаті скандалу.

За словами Супрун, з 2008 року Губарєва була членом незалежної локальної етичної комісії інституту, де залишилася навіть після звільнення з посади лікаря. При тому, що звільнений вона була якраз за неетичну поведінку.

Голова МОЗ запевнила, що така кадрова політика керівництва закладу є неприпустимою і з боку Міністерства охорони здоров'я України буде вжито відповідних заходів.

Нагадаємо, що інцидент з Губарєвою стався в червні цього року.

1 червня учасник АТО Віталій Драган, у якого діагностували пухлину лімфатичної системи, звернувся в поліклініку Національного інституту раку. Губарєва, до якої він потрапив на прийом, відмовилася лікувати бійця через те, що він, за її словами, "вбивав на Сході братський народ".

Після службової перевірки лікаря Губарєву звільнили з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram