Двох українських захисників поранено внаслідок влучання ПТКР у водовозку

Двох українських бійців поранено внаслідок влучання російської протитанкової керованої ракети в автоцистерну, яка розвозила воду по позиціях однієї з бригад Збройних Сил України під Докучаєвськом на Донеччині. Про це повідомив командир ротації Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Іван Ожог, який координує роботу бригад медичної евакуації ПДМШ у військових частинах на фронті.

(зліва направо) добровольці ПДМШ Іван Ожог, Ніка Степаненко та Руслан Карімуллін після проведення евакуації поранених
Фото: Надано автором
(зліва направо) добровольці ПДМШ Іван Ожог, Ніка Степаненко та Руслан Карімуллін після проведення евакуації поранених

Військові передали поранених бригаді медеваку, яка доставила їх до Волновахи, звідки їх відправляють на Маріуполь. У складі бригади ПДМШ були фельдшер Руслан Карімуллін і парамедик Ніка Степаненко, а також сам Іван як водій.

За словами Ожога, один з поранених – контужений та посічений дрібними осколками. "Він ходив на своїх двох і під час евакуації просто сидів поруч зі мною в кабіні. Кілька днів полежить у Маріуполі, його прокапають, і, швидше за все, він повернеться знову на фронт", – каже Іван.

Другий отримав серйозну травму в області тазу. "Медики кажуть, що пряма кишка ціла, а щодо кісток ще не знаємо. З Маріуполя його мають доправити до Дніпра", – розповів командир ротації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram