ГоловнаСуспільствоПодії

Через конфлікт в Інституті серця поліція затримала 4 осіб

Активісти прийшли подивитися, як лікар-кардіохірург Борис Тодуров проводить тренінги для медиків.

Київська поліція затримала чотирьох представників організації націоналістів С14, яких в Інституті серця звинуватили в незаконному нападі на заклад. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Зазначається, що близько 16:00 черговому Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт у приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров'я. На виклик виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група райуправління. Вони встановили, що під час зборів співробітників медустанови виник конфлікт з групою невідомих.

Фото: фейсбук Serj Mazur

"Правоохоронці спілкуються з учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу. Чотирьох осіб для надання пояснень доставили в управління поліції ", - заявив начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Дані про конфлікт внесли до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень Деснянського управління поліції. Після першочергової перевірки буде надана правова оцінка цій події.

Згідно з повідомленням організації націоналістів С14, затриманих доставили в Деснянське управління поліції. Як повідомив координатор С14 Сергій Мазур, активісти прийшли подивитися, як лікар-кардіохірург Борис Тодуров проводить тренінги для медиків.

Фото: фейсбук Serj Mazur

"Зараз одну дівчинку затиснули шість осіб і трьох хлопців оточила охорона. До неї не пускають. Вимагають все видалити", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Ситуацію в Інституті серця прокоментувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Нам повідомили про наповнення так званого тренінгу. Якщо він був орієнтований виключно на безпеку медичних працівників та захист прав пацієнтів, то чому 16-річну дівчину тримали в заручниках з вимогою видалити запис тренінгу? Це був захід з навчання протидіяти активістам, який Борис Тодуров організував для співробітників Інституту. Як кейс для навчання вибрали ситуацію, яка вже відбувалася - переховування в дитячому відділенні Крисіна. Тоді активістам вдалося потрапити до нього в палату. Тому на тренінгу обговорювали записи з камер спостереження, мабуть, щоб врахувати "помилки персоналу", - написала Супрун у фейсбуці.

За її словами у вівторок, 18 грудня, в Інституті серця відбудуться вибори головного лікаря. За чинним законодавством, у колективі, де працює близько 800 осіб, право голосу матимуть близько 25. "Тодуров, очевидно, дуже боїться втратити своє феодальне князівство, якщо вирішив готувати лікарів бути його акторами", - зазначила глава МОЗ.

Фото: фейсбук Serj Mazur

Супрун повідомила, що 16-річну дівчину, яка зняла сьогодні на відео фрагмент виступу Тодурова, вже відпустили.

Нагадаємо, в лютому активісти С14 знайшли співучасника вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна в Інституті серця в Києві. МОЗ звернулося до Інституту серця з проханням пояснити перебування в ньому Крисіна, а також попросило лікарів встановити, потребував він госпіталізації чи може брати участь у судових засіданнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram