ГоловнаСуспільствоЖиття

На Софійській площі проходить спільна молитва за автокефалію (оновлено)

Об'єднавчий Собор пройде за зачиненими дверима в Софії Київській.

Фото: Макс Требухов

На Софійській площі в Києві розпочалася спільна молитва за автокефалію Української церкви.

Оновлення 11:55. Президент України Петро Порошенко прибув на Об'єднавчий Собор. Глава держави привітав учасників спільної молитви, які зібралися на Софіївській площі.

"Щасливий зустрітися з парафіянами, які сьогодні зібралися на Софійській площі. Ці щирі українці - не свідки, а творці історії, безпосередні учасники величного таїнства. Спасибі, що прийшли сьогодні на Софійську площу!", - написав Порошенко в Facebook.

10:00 Як повідомляє Громадське, на площі зібралося вже кілька тисяч чоловік. Станом на 9 ранку в центрі міста перебувало близько сотні автобусів. Велике скупчення автобусів - близько Володимирського і Софійського соборів. Частина вірян йшла до площі колонами зі станцій метро.

Фото: Макс Требухов

Пропускають на Софійську площу тільки за паспортами. Під'їзди до площі перекрила поліція.

Фото: twitter.com/HromadskeUA

"Залучено 150 співробітників для забезпечення правопорядку, на перекриття доріг і на патрулювання вулиць. Також залучено 20 автомобілів. Перекрита центральна частина міста та всі під'їзди до Софіївської площі. Все інше - за звичайним планом вихідного дня", - повідомив керівник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, повідомляє УНН.

Також на Софійській площі встановили великий екран, на якому транслюватимуть молитви і промову президента Петра Порошенка. Біля пам'ятника Богдану Хмельницькому - пункти обігріву.

Фото: twitter.com/radiosvoboda

Об'єднавчий собор зі створення Української помісної церкви, на якому оберуть її предстоятеля, пройде за зачиненими дверима в Софії Київській. Під час Собору також повинен бути затверджений Статут УПЦ. На Соборі очікується 192 учасники.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Україні, а також офіційно затвердив, що церквою-матір'ю Україні є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram