ГоловнаСуспільствоЖиття

Центр Києва охороняють 4 тисячі поліцейських

Екстрених ситуацій не було.

Центр Києва охороняють 4 тисячі поліцейських
Подъезды к Софиевской площади закрыты
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Для забезпечення порядку на вулицях Києва під час проведення Об'єднавчого собору залучили близько чотирьох тисяч правоохоронців. Про це йдеться на сайті Нацполіції столиці.

"Заходи безпеки посилено з огляду на кількість людей, яка буде, а також з огляду на важливість події. Ми проводимо поверхневу перевірку перед входом на Софіївську та Михайлівську площі. Вранці відпрацювали кінологи. Вибухотехніки теж відпрацювали і будуть продовжувати працювати", - повідомив начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Він додав, що екстрених ситуацій поки що не було, і закликав з розумінням ставиться до заходів безпеки.

Посилені заходи безпеки введено в центральній частині міста і поблизу основних храмів Києва.

"До несення служби задіяні співробітники Національної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України і працівники ДержНС. Завдання кожного з них - безпека людей, які беруть участь у заходах", - повідомив заступник голови МВС Сергій Яровий.

Крім того, в місцях масового перебування громадян встановлено фільтраційні рамки, чергують фахівці вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками і групи швидкого реагування, повідомили в поліції.

Нагадаємо, в Софії Київській за зачиненими дверима проходить Об'єднавчий Собор зі створення Української православної церкви, на якому оберуть її предстоятеля. На Софійській площі для спільної молитви зібралися кілька тисяч парафіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram