ГоловнаПолітика

На час проведення Об'єднавчого собору центр Києва візьмуть під посилену охорону

Правоохоронці посилять заходи безпеки поряд з релігійними спорудами столиці.

На час проведення Об'єднавчого собору центр Києва візьмуть під посилену охорону
Фото: pravlife.org

Головне завдання правоохоронців під час проведення Об'єднавчого собору, який відбудеться 15 грудня на території Національного заповідника "Софія Київська", та Об'єднавчої молитви, яка пройде на Софійській площі, забезпечити публічну безпеку та не допустити провокацій.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє департамент комунікації МВС України.

"Ми всі розуміємо важливість питання безпеки під час проведення Об'єднавчого собору. Нацполіція, Нацгвардія в максимальній координації з усіма службами готова до забезпечення правопорядку. Під час заходів буде залучено достатню кількість правоохоронців та відповідних служб організації публічної безпеки. Також посилене патрулювання здійснюватиметься по всій центральній частині міста і в інших районах Києва", - сказав Сергій Яровий.

Для забезпечення громадського порядку планується залучити особовий склад поліції Києва, патрульної поліції, військовослужбовців Нацгвардії, поліції полку особливого призначення, поліції охорони.

"Особовий склад поліції Києва готовий до виконання завдання із забезпечення громадської безпеки. В центральній частині міста посилено заходи безпеки", - сказав глава поліції Києва Андрій Крищенко.

Також правоохоронці посилять заходи безпеки поруч з іншими релігійними спорудами Києва.

Особлива увага приділятиметься логістиці забезпечення особового складу. Планується залучення додаткових карет швидкої допомоги та розгортання пунктів обігріву.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Україні, а також офіційно затвердив, що церквою-матір'ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Архієрейський собор, під час якого представники українських православних церков повинні ухвалити рішення про об'єднання церкви та обрати її предстоятеля, відбудеться 15 грудня у Святій Софії.

На Соборі з обрання майбутнього предстоятеля Української помісної церкви очікується 192 учасники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram