ГоловнаПолітика

СБУ повідомила про активізацію російської "фабрики тролів" перед українськими виборами

Спецслужби РФ використовують інструмент Фейсбуку і Твіттера.

Служба безпеки України заявляє, що Росія почала підготовку до втручання в українські вибори за допомогою акаунтів у соціальних мережах Facebook і Twitter. Про це сьогодні повідомила прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України зафіксували масові спроби використання спецслужбами РФ відкритого інструментарію соціальних мереж Facebook і Twitter з метою подальшого втручання у виборчі процеси в Україні", - йдеться у повідомленні.

Оперативники СБУ встановили, що до реалізації цього механізму залучена російська фірма "Агентство Інтернет Досліджень", яка як "фабрика тролів" причетна до розвідувально-підривної діяльності РФ і втручання у виборчі процеси багатьох демократичних країн світу.

З наближенням президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році до громадян України від цієї фірми почали надходити пропозиції за грошову винагороду надати тимчасовий доступ до так званого рекламного кабінету акаунтів у соціальних мережах. Доступ необхідний для нібито поширення через акаунти таргетингової реклами і просування комерційних інтересів.

"Насправді отримані представниками країни-агресора права доступу до акаунтів українців у соціальних мережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у передвиборчі процеси, а також для розповсюдження антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі", - йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України закликає українських користувачів соцмереж бути уважними та у випадку отримання від невідомих людей таких пропозицій, а також виявлення фактів розміщення в соціальних мережах публікацій, у яких будуть міститися ознаки вчинення злочинів, повідомляти на гарячу лінію СБУ.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США влітку звинуватило 12 співробітників російської розвідки у змові з метою втрутитися в президентські вибори в США в 2016 році. Звинувачення пред'явили співробітникам розвідки за результатами розслідування, яке проводила команда спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливе втручання Росії у вибори в США в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram