ГоловнаПолітика

Законопроект про адвокатуру 9055 слід негайно затвердити, - спецпредставник генсека РЄ в Україні Режі Брійя

Він сподівається, що реформу адвокатури буде впроваджено оперативно.

Законопроект про адвокатуру 9055 слід негайно затвердити, - спецпредставник генсека РЄ в Україні Режі Брійя
Фото: Укрінформ

Реформа адвокатури є не менш важливою, ніж судова реформа, і запропонований проект Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" №9055 відповідає вимогам європейського законодавства. Про це заявив під час конференції "Роль Верховного Суду в забезпеченні прав і свобод людини" Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Режі Брійя 14 грудня у Києві.

У своєму виступі Режі Брійя визначив ключові досягнення судової реформи. Серед них він назвав деполітизацію процедур призначення і звільнення суддів, трансформацію чотириланкової судової системи в триланкову, де Верховний Суд є вищим судом.

"Зараз в активній фазі - інші складові реформи, зокрема законопроект про адвокатуру №9055, який отримав позитивну оцінку експертів Ради Європи. Ми наполегливо рекомендуємо всім, хто бере участь у цих процесах, довести свою роботу до кінця і затвердити цей закон", - підкреслив спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні.

Він зазначив, що реформа адвокатури є не менш важливою, ніж судова реформа.

"Важливо, щоб професія адвоката забезпечувала верховенство права, демократію та дотримання прав людини. Законопроект №9055 відповідає вимогам європейського законодавства. Всі реформи складно впроваджувати, але це є елементом демократичного процесу. Я сподіваюся, що цю реформу буде прийнято і впроваджено дуже швидко", - наголосив чиновник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram