ГоловнаСуспільствоПодії

Су-27 розбився в Житомирській області, пілот загинув (оновлено)

Літак заходив на посадку.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

При заході на посадку в рамках планового польоту розбився літак Су-27. Його пілот загинув. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Аварія сталася близько 15-ї години в Житомирській області.

Обставини і причини зараз з'ясовують, зазначили в Генштабі.

Пізніше в Генштабі уточнили, що аварія сталася на військовому аеродромі "Озерне", пише УНН.

За інформацією військових, літак Су-27 виконував плановий політ, це не були військові навчання. Також в прес-службі Генштабу уточнили, що модель літака Су-27 одномісна, тобто пілот був єдиним на борту. Зараз на місці проводяться слідчі дії, попередні версії інциденту будуть пізніше.

Оновлення 19:09. Командування Повітряних сил повідомило ім'я загиблого. Це майор Олександр Фоменко, начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки повітряного командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України.

43-річний пілот родом із Шостки служив у Збройних силах з 1992 року.

Він був льотчиком першого класу, освоїв літаки Л-39, МіГ-29, Су-27. Загальний наліт - 482 години, зокрема 2018 року - 45 годин.

2014 року брав участь в АТО.

Нагадаємо, в жовтні в Вінницькій області під час міжнародних навчань "Чисте небо - 2018" розбився український винищувач Су-27УБ.

За попередніми даними, літак піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові для виконання навчально-бойового вильоту. За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обидва пілоти, один з яких - начальник авіації повітряного командування "Схід", другий - військовослужбовець ВПС Національної гвардії США, загинули.

Правоохоронці почали розслідувати падіння винищувача за ст. 416 Кримінального кодексу (порушення правил польотів або підготовки до них) прокуратура опрацьовує чотири версії причин аварії: людський фактор при виконанні польоту, технічна несправність літака, можлива заправка літака неякісним паливом або погодні умови. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram