ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: воєнний стан запропоновано ввести на 60 днів

Росія 5 років веде гібридну війну, але вперше відкрито атакувала ЗСУ.

Турчинов: воєнний стан запропоновано ввести на 60 днів
Фото: прес-служба РНБОУ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що воєнний стан в Україні запропоновано ввести на 60 днів.

"У зв'язку із цим запропонувати президентові України ввести воєнний стан в Україні терміном на 60 днів", - зачитав він проект рішення, винесений на РНБО.

Турчинов сказав, що Росія 5 років веде проти України гібридну війну, але вперше неприховано атакувала Збройні Сили України.

"Ми бачимо, що сьогодні підрозділи ЗС РФ і ФСБ атакували наші ЗСУ, причому вели вогонь на ураження. І ми бачимо тяжкі наслідки. Саме тому ми говоримо про небезпеку не тільки провокацій на Азовському і Чорному морях, а й на сухопутній ділянці. Ми бачимо активну підготовку ЗС РФ, яка відбувається на південних і східних кордонах", - сказав він.

Турчинов запропонував прийняти рішення РНБО, в якому констатується, що дії РФ є збройною агресією проти України і підпадають під пункти деяких статей резолюції 3314 Генасамблеї ООН.

"Вважати за необхідне введення в Україні особливого правового режиму для створення умов відбиття збройної агресії і забезпечення національної безпеки і територіальної цілісності", - процитував проект рішення секретар РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram