ГоловнаСуспільствоЖиття

Снайпер "Омеги", підозрюваний у вбивстві на Майдані, заперечує свою провину

Захист Дмитра Хмеля стверджує, що у прокуратури немає доказів його провини.

Снайпер "Омеги", підозрюваний у вбивстві на Майдані, заперечує свою провину
Фото: стопкадр из видео Россия 24

Захист снайпера Дмитра Хмеля, екс-бійця спецназу "Омега" Національної гвардії, підозрюваного в убивстві активіста Євромайдану, заявляє, що його підзахисний має травму спини і був затриманий у лікарні. Про це сказав його адвокат Денис Ненов.

За словами адвоката, доказів провини Хмеля немає.

"Я і мій клієнт упевнені, що ніяких доказів того, що він скоїв цей злочин, немає. Мій підзахисний хоче це особисто довести в судовому засіданні", - заявив адвокат.

Він зазначив, що Хміль щорічно ходив на допити в Генпрокуратуру як свідок, а наприкінці жовтня його затримали в лікарні.

"Його затримали, коли він перебував у лікарні. У нього такі проблеми зі здоров'ям, через які він і звільнився з лав Нацгвардії ... Це стосується проблем зі спиною, через що і зараз страждає, він отримує певну медичну допомогу в СІЗО", - повідомив адвокат.

За його словами, через проблеми зі спиною Хміль насилу пересувається. Адвокат має намір просити суд перевести його під домашній арешт.

Нагадаємо, наприкінці жовтня правоохоронці затримали Хмеля, який служив у спецназі "Омега" Нацгвардії під час Євромайдану. Його підозрюють у вбивстві активіста, театрального режисера Олександра Храпаченка на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року. За версією слідства, Хміль вистрілив зі своєї снайперської гвинтівки в беззбройного мітингувальника за барикадою і вбив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram