ГоловнаСуспільствоВійна

Оприлюднено проект закону про затвердження воєнного стану

Буде оголошено часткову мобілізацію.

Оприлюднено проект закону про затвердження воєнного стану
Фото: Макс Требухов

На сайті Верховної Ради опубліковано проект закону №9338 про затвердження указу президента про введення воєнного стану в Україні.

Він складається з двох пунктів: затвердити указ про воєнний стан і узгодити часткову мобілізацію у терміни і обсягах, необхідних для оборони України.

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні"

_______________________________________

Відповідно до пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України, статті 5 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Указ Президента України від 26 листопада 2018 року "Про введення воєнного стану в Україні".

В період дії воєнного стану, введеного названим Указом Президента України, часткова мобілізація оголошується Президентом України у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України.

2. Цей Закон негайно оголошується через засоби масової інформації та набирає чинності з дня його опублікування.

Голова Верховної Ради України

Нагадаємо, 26 листопада Рада національної безпеки і оборони вирішила ввести воєнний стан у зв'язку з черговим актом збройної агресії з боку Російської Федерації, який стався 25 листопада 2018 у районі Керченської протоки проти кораблів Військово-морських сил, а також у зв'язку з іншими агресивними діями Російської Федерації в Азовському і Чорному морях, наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації на тлі окупації Криму та частини Донецької і Луганської областей.

Воєнний стан запроваджується з 26 листопада по 25 січня, але його можуть скасувати достроково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram