ГоловнаСуспільствоВійна

Доба на Донбасі минула без втрат

Бойовики здійснили 27 обстрілів, у тому числі 11 - із забороненого озброєння.

Доба на Донбасі минула без втрат
Фото: Макс Левин

У неділю, 7 жовтня, бойовики здійснили 27 обстрілів позицій операції Об'єднаних сил на Донбасі. Втрат серед українських військових немає, повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.

11 обстрілів бойовики здійснили з важкого озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

Окупанти вели вогонь у районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Вільний, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Ствольну артилерію калібру 122 мм ворог застосував по опорному пункту наших військ поблизу Водяного. Позиції Об'єднаних сил у районі населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Водяне та Лебединське противник обстрілював з мінометів 120 калібру, а по опорних пунктах біля Новотошківського, Луганського та Гнутового вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Кримського, Новозванівки, Водяного та Лебединського окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.

Позиції Об'єднаних сил у районі Вільного обстріляли із зенітної установки ЗУ-23-2, а по захисниках Гнутового вівся снайперський вогонь.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

З початку поточної доби противник зробив 6 обстрілів з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, напередодні Міноборони України опублікувало карту замінованих територій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram