ГоловнаСуспільствоПодії

Частина залізничного Кримського моста впала в воду під час монтажу

В управлінні автодоріг РФ стверджують, що ніхто з будівельників не постраждав.

Частина залізничного Кримського моста впала в воду під час монтажу
Фото: kerch_most_ru / VK

Проліт залізничної частини Керченського моста з Росії в окупований Крим з'їхав у воду під час монтажу конструкцій.

Про це повідомляє РБК з посиланням на інфоцентр "Кримський міст".

Інцидент стався на мілководді - на ділянці між Тузлинською косою і островом Тузла.

Один із залізничних прольотів нахилився і впав у воду в процесі опускання на опори. Передбачають, що це сталося внаслідок технічної несправності домкратної системи.

В управлінні автодоріг РФ стверджують, що ніхто з будівельників не постраждав.

За словами будівельників, опори транспортного переходу не пошкоджені і несуча здатність моста не порушена. Фрагмент, який упав, повинні витягти з води за допомогою кранів після необхідної підготовки, а на його місце встановлять новий проліт. За попередніми оцінками, на це знадобиться 30-45 діб.

Нагадаємо, мостовий перехід через Керченську протоку складається з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автодорога налічує чотири смуги руху. Рух по автомобільній частині моста відкрили 15 травня 2018 року.

Україна вважає Керченський міст загрозою для національної безпеки і планує включити відомості про незаконне будівництво цього об'єкта в позов проти Росії про порушення конвенції з Морського права.

31 липня Євросоюз увів санкції проти шести російських компаній, які брали участь у будівництві моста. Обмеження також підтримала Британія.

Раніше, в травні, прокуратура Нідерландів почала розслідувати ймовірну участь семи місцевих компаній у будівництві Керченського моста. Крім того, минулого року скандал із постачанням обладнання німецької компанії Siemens в анексований Крим призвів до введення Євросоюзом нових санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram