ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція кваліфікувала напад на активіста в Одесі як замах на вбивство (оновлено)

Михайлик опритомнів, йому надали охорону.

Поліція кваліфікувала напад на активіста в Одесі як замах на вбивство (оновлено)
Олег Михайлик
Фото: facebook.com/oleg.mykhaylyk

Стан пораненого в суботу в Одесі громадського активіста Олега Михайлика на цю мить стабілізувався. Про це в коментарі "112 Україна" повідомив радник голови Головного управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

"Станом на 8:30 він опритомнів і стан його в принципі вже стабільний... Куля розташована в грудній частині тіла і за інформацією лікарів операцію будуть робити пізніше, після стабілізації стану. Він втратив багато крові через внутрішню кровотечу", - сказав Форостяк.

За його даними, Михайлик зараз перебуває у свідомості, проте операцію з вилучення кулі лікарі проводитимуть пізніше, залежно від стану потерпілого.

Зараз він перебуває у лікарні і йому надано охорону.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 15 та ст. 115 кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство).

На місці події досі тривають слідчі дії. На цю мить слідство не називає основної версії злочину. Зазначають, що розглядаються всі версії, від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю Михайлика.

Оновлення 14.20. В Одесі для розслідування нападу на громадського активіста Олега Михайлика залучили співробітників СБУ. Про це повідомили у поліції Одеської області.

"Для розслідування злочину створена посилена слідчо-оперативна група, до складу якої увійшли досвідчені слідчі, оперативники і працівники СБУ", - йдеться у повідомленні.

Очолює групу процесуальний керівник з прокуратури Одеської області, додали в поліції.

Зазначається, що правоохоронці продовжують здійснювати подворові обходи та опитують оточення потерпілого, свідків.

Нагадаємо, вчора, 22 вересня, в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила Людей" Олега Михайлика. Місцеві ЗМІ уточнюють, що Михайлик неодноразово виступав проти муніципальної адміністрації Одеси.

Про напад на Михайлика повідомив Сергій Стерненко, який сам тричі зазнавав нападу в Одесі. Останнього разу він смертельно поранив нападника. Зараз справу розслідує Головне слідче управління Нацполіції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram