ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі поранено трьох українських військових

Бойовики почали частіше застосовувати заборонене важке озброєння.

На Донбасі поранено трьох українських військових
Фото: Макс Левин

У неділю, 23 вересня, бойовики здійснили 35 обстрілів українських військ на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

Обстріли зафіксовано поблизу населених пунктів Кримське, Луганське, Новолуганське, Шуми, Південне, Майорськ, Піски, Авдіївка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Луганське, Новолуганське, Шуми, Південне і Майорськ.

Опорні пункти наших військ біля Луганського і Новолуганського противник також накривав вогнем з мінометів 120 калібру. По позиціях біля цих двох населених пунктів на Світлодарському напрямку окупанти застосували важке озброєння 10 разів. Крім того, позиції Об'єднаних сил поблизу Гнутового обстріляли з озброєння БМП.

Унаслідок обстрілу троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

За даними розвідки, чотирьох бойовиків знищено і ще чотирьох поранено.

З півночі 24 вересня противник тричі обстріляв позиції Об'єднаних сил, у тому числі з важкого озброєння. Так, опорні пункти наших військ поблизу населених пунктів Кримське і Широкине окупанти обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а по захисниках Південного здійснили вогневий наліт із застосуванням мінометів 120 калібру. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, напередодні українські військові опублікували фото руйнувань на недавно звільненому хуторі Вільний на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram