ГоловнаСуспільствоПодії

Через напад на активіста в Одесі пікетують управління поліції

Люди вимагають відставки керівників поліції і прокуратури.

Через напад на активіста в Одесі пікетують управління поліції
Фото: Василь Пехньо/ Громадське

В Одесі близько сотні людей вийшли на протест через напад на активіста, керівника міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Про це повідомляє прес-служба Громадське.

"На акцію під будівлю Головного управління поліції Одеської області вийшли місцеві активісти, однопартійці Михайлика і небайдужі громадяни. Вони вимагають відставки керівників поліції та прокуратури області, а також вимагають від правоохоронців ефективніше розслідувати напади на активістів і назвати замовників і виконавців", - йдеться у повідомленні.

Люди також вимагали, щоб до них вийшов керівник органу Дмитро Головін, однак його заступники кажуть, що Головіна немає на місці.

Голова одеської організації партії "Сила людей" Ігор Бичков пов'язав напад на Михайлика з його діяльністю.

"Це однозначно пов'язано з позицією Олега. Він говорив дуже неприємні речі для міської влади. Також виступав проти силовиків", - сказав Бичков.

Водночас місцеве видання "Бабель" пише, що Михайлик збирався балотуватися на пост міського голови, також боровся з незаконними забудовами. А перед замахом на вбивство на початку минулого тижня на прес-конференції активіст вимагав відставки начальника ГУ НП в Одеській області Дмитра Головіна та прокурора області Олега Жученка.

Нагадаємо, увечері, 22 вересня, в Одесі в громадського активіста, главу міської організації партії "Сила Людей" Олега Михайлика стріляли. У важкому стані його доставили в лікарню. Вранці, 23 вересня, активіст опритомнів, йому надали охорону. Поліція кваліфікувала напад як замах на вбивство. До розслідування справи залучили співробітників СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram