ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли житловий сектор Горлівки, - штаб ООС

Втрат серед мирного населення немає, але пошкоджено будинки.

Бойовики обстріляли житловий сектор Горлівки, - штаб ООС
Фото: пресс-штаб ООС

У неділю на Донбасі бойовики  здійснили провокаційний обстріл житлового сектора Горлівки, звинувативши в цьому Збройні Сили України, а також обстріляли працівників, які виконували аварійно-відновлювальні роботи на Південно-Донбаському водогоні неподалік Авдіївки. Про це повідомив прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.

"23 вересня підконтрольні бойовикам ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито обстріл Збройними Силами України житлового сектора Горлівки, в результаті чого було пошкоджено 12 будинків по вулицях Нансена і Артилеристів. За твердженням бойовиків, вогонь вівся нібито з напряму підконтрольного Україні Торецька (шахта Південна) із загальною витратою 135 боєприпасів. Жертв серед цивільного населення при цьому не зареєстровано", - сказано в повідомленні.

Українські військові підтверджують факт обстрілу, проте з боку бойовиків. "Відповідний провокаційний обстріл дійсно був, але здійснений з району колишнього бетонного заводу в Горлівці з 120 мм міномета з використанням чотирьох боєприпасів", - повідомили в прес-центрі.

Крім того, в неділю в Авдіївці бойовики обстріляли працівників підприємства "Вода Донбасу", які виконували аварійно-відновлювальні роботи Південно-Донбаського водогону. Обстріл здійснювався із застосуванням станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як зазначають, роботи негайно припинили, цивільних працівників евакуювали. Без подачі води залишилися Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове і Волноваха.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі поранено трьох українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram