ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ виявила у Вишинського договір з російським пропагандистським ЗМІ

Також під час обшуку було вилучено пістолет "Браунінг" і 200 тис. доларів.

СБУ виявила у Вишинського договір з російським пропагандистським ЗМІ
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки під процесуальним керівництвом прокуратури Криму виявили договір з російським пропагандистським ЗМІ у затриманого Кирила Вишинського.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Під час слідства у кримінальному провадженні стосовно керівника так званого "РИА Новости-Украина" під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили у банківській комірці Вишинського понад 200 тис. доларів США, предмет, зовні схожий на пістолет "Браунінг 1906", а також прямий трудовий договір між фігурантом справи та МИА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України", - йдеться у повідомленні.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, Вишенського затримали поруч із його будинком 15 травня, тоді ж в офісі "РИА Новости Украина" пройшли обшуки. Йому було висунуто підозру у держзраді. За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав у Крим, де за завданням керівництва МИА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення у Київ Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій Л/ДНР".

Агентство "РИА Новости" потрапило під українські санкції у травні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram